Δανάη-Κωνσταντίνα Δημητρίου

Η Δανάη-Κωνσταντίνα Δημητρίου είναι απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Δικηγόρος μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Περαιτέρω έχει αποφοιτήσει από το Μεταπτυχιακό  Πρόγραμμα (Msc) στον Τομέα Εμπορικού Δικαίου-  Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής  του Πανεπιστημίου Πειραιώς  με Βαθμό 8,3,  ενώ επιπλέον είναι κάτοχος της πιστοποιημένης εξειδίκευσης στην Ποινική Δικονομία   με επιβλέποντα καθηγητής Dr Sylikos. Επιπρόσθετα  έχει εκπονήσει το Ειδικό Μετεκπαιδευτικό Προγράμματος «Λογιστικής για Νομικούς» στο πανεπιστήμιο Πειραιώς υπό την επίβλεψη του Κ. Αληφαντή.

Επαγγελματική εμπειρία:

  • Εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενη Δικηγόρος από το 2012 και είναι εξειδικευμένη σε ζητήματα Αστικού και Εμπορικού δικαίου. Συγκεκριμένα έχει πολυετή εμπειρία στη συμβουλευτική μεγάλων επιχειρήσεων σχετικά με ζητήματα επενδυτικής στρατηγικής και μεταβίβασης-εξαγοράς-συγχώνευσης εταιριών καθώς επίσης και σε ζητήματα πτωχευτική διαδικασίας. Επιπλέον δραστηριοποιείται στον τομέα του αθέμιτου ανταγωνισμού (αποζημιώσεις λόγω αθέμιτων πρακτικών και παραβάσεων του δικαίου ανταγωνισμού- εκπροσώπηση μεγάλων εταιρειών- κατοχύρωση σημάτων - διαμόρφωση δικτύου επιλεκτικής διανομής, συμβάσεις δικαιόχρησης.
  • Αναλαμβάνει την υπαγωγή φυσικών προσώπων στο νόμο περί Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών, τη μελέτη τραπεζικών συμβάσεων και την προετοιμασία φακέλου για τη χρηματοδότηση φυσικών προσώπων και εταιρειών δια μέσω τραπεζικού δανεισμού αλλά και νέων ευέλικτων μορφών χρηματοδότησης.
  • Τυγχάνει εξειδικευμένη σε ζητήματα οικογενειακού δικαίου [συναινετικών και κατ’ αντιδικία διαζυγίων, επιμέλειας και διατροφής τέκνων, ενδοοικογενειακής βίας, μετοίκησης και διανομής περιουσιακών στοιχείων] κληρονομικού δικαίου, μεταβίβασης ακινήτων και εν γένει περιουσιακών στοιχείων
 
  Τέλος μιλά απταίστως την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα.